Leasing / Pożyczka
Kontakt z salonem PAPIS

Pierwsza runda Drift Competition 2016

W niedzielę 22 maja w Łodzi została rozegrana pierwsza runda z cyklu Drift Competition 2016. Impreza odbyła się na kompleksie wiaduktów, tzw. ,,bocianów” i przyciągnęła tłumy kibiców nie tylko z Łodzi. Zawody kierowane są przede wszystkim do amatorów driftowania, ale na torze zobaczyć można było także licencjonowanych kierowców, którzy startowali w kategorii Pro. Zadaniem zawodników było zdobycie jak największej ilości punktów za przejazd, a na końcową ocenę oprócz czasu składało się również kilka innych elementów. Wśród amatorów najlepszy okazał się Michał Konarski w Nissanie 200SX. W kategorii profesjonalistów bezkonkurencyjny był Wojciech Goździewicz za kierownicą BMW E36 M3. Sponsorem głównym wydarzenia była firma Papis. Kibice podczas zawodów mogli obejrzeć wystawę aut z łódzkiego salonu Papis, a także spotkać się z gwiazdą MMA – Borysem Mańkowskim. Następna edycja zawodów odbędzie w dniach 24-25 czerwca w Kaliszu.

Do końca lutego specjalne rabaty! Do końca lutego specjalne rabaty!